Az oldalast minden részén bedörzsöljük kevés olvasztott mangalicazsírral, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal.
Ezután megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk a krumplit, a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret, és a zellert. Tepsi aljára terítjük a zöldségeket, rászórjuk az ízlés szerint felvágott vöröshagymát is.
A tetejére tesszük a befűszerezett oldalast egyben, mellé rozmaringot, és más hozzá illő zöld fűszereket teszünk, amiket a sütés után kiemelünk (illik hozzá még a zöld curry fűszernövény, de nem az őrölt curry, valamint a kakukkfű is). Csak enyhén sózom meg, mert a hús fűszeres szaftja is le fog csorogni sütés közben a köretre.
Lefóliázva, nem a legmagasabb hőfokon 90 percig sütöm (Igen! Valóban másfél óráig, mert ezalatt a zöldségfélék a kisült hús levével megszívják magukat, fűszerekben gazdagok lesznek, elegendő levet gyűjtenek maguk alá ahhoz, hogy párolódjanak).
A legvégén, a fólia levételét követően, a hús is kap egy kis ropogós kérget, valamint az addig csak párolódott zöldségfélék is veszítenek bőséges levükből is. A csilipaprikát is megvághatjuk, de ha csak az egyedi aromájára tartunk igényt, nyugodtan hagyjuk egészben a tepsiben.
Megjegyzés
Bármilyen ünnepi, így a karácsonyi asztalra is szívből ajánlom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.