A lencsét áztassuk hideg vízbe éjszakára. Tegyük lábasba a megmosott kacsaszárnyakat, öntsük fel 1,2 l vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Azután kis lángon főzzük 1 órán keresztül. A víz tetején keletkező habot szűrőkanállal szedjük le.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tegyük a levesbe néhány szem borssal és a rozmaringággal együtt. Ezután főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Merjünk ki 3 dl levest, és főzzük benne puhára a leszűrt lencsét. A többi leveshez öntsünk 300 ml vizet. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint.
Távolítsuk el a levesből a kétféle hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a rozmaringágat. Szedjük ki a gyökérzöldségeket, majd miután felaprítottuk őket, tegyük vissza a levesbe. A leszűrt lencsével és tésztával tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés aprított petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.