Konyhai robotgéppel pürésítsük a csirkemellet. Keverjük hozzá a tejszínt és a tojásfehérjét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a rozmaringgal, majd formázzunk belőle kis gombócokat.
Kockázzuk fel a zöldségeket. Futtassuk meg őket az olívaolajon, majd engedjük fel 6 dl vízzel, és főzzük kb. 15 percig. Keverjük össze az étkezési keményítőt a joghurttal, és adjuk a leveshez. Helyezzük bele a gombócokat is, és főzzük további 2 percig.
Facsarjuk a levesbe a citrom levét, és adjuk hozzá a balzsamecetet is. Mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet. Tálaljuk a levest forrón, a petrezselyemmel meghintve.
Fotó: Tucsek Tünde
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.