A sajtos-brokkolis csirkemell elkészítéséhez a brokkolirózsákat egy éles kés segítségével, vagy elektromos aprítóval nagyon apróra vágjuk. Nagyobb tálban összekeverjük a reszelt sajttal, a karikára vágott újhagymával, a krémsajttal, a tojással, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellekbe hosszanti irányba zsebet vágunk, sózzuk, borsozzuk és egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk a hússzeletek úgy, hogy a "zsebek" nyitva legyenek.
A kis zsebecskéket megtöltjük a brokkolis sajtos kencével, a tetejére szalonnaszeleteket helyezzünk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő sütőnként változhat. Akkor jó, ha szép pirosra sül a hús).
Az elkészült csirkemellet ízlés szerint friss salátával, rozmaringos újburgonyával, párolt rizzsel kínáljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a sajtos brokkolis csirkemell:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.