A sajtos-cukkinis lasagne elkészítéséhez kifőzzük a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagoláson megadott útmutatás szerint. A répát és a hagymákat meghámozzuk. A répát és a megmosott cukkinit vékonyan felkarikázzuk, a hagymákat finomra vágjuk.
A kétféle hagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáforgatjuk a répakarikákat, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, hozzáöntünk 50 ml vizet, és puhára pároljuk.
Közben a paradicsomszószt felforraljuk, sózzuk és borsozzuk, végül a felaprított bazsalikommal ízesítjük. Egy szögletes hőálló tálba kanalazunk a répából, befedjük egy réteg lasagnelappal, majd egy réteg cukkinivel. Végül az egészet meglocsoljuk egy adag paradicsomszósszal. A rétegzést addig foyltatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. Rászórjuk a reszelt sajtot, és a lasagnét 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Iklódi Dóra gasztroblogger receptje, a 160 grammos/IR -diétákba beilleszthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.