Elkészítés: A sajtot tördeljük kisebb darabokra, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt diót, ízlés szerint snidlinget, sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze. Osszuk 6 egyenlő részre.
Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy réteslapot, kenjük le olívaolajjal, hajtsuk félbe, majd egy csíkban helyezzünk rá egy adag tölteléket úgy, hogy a két szélénél kb. 1 cm elmaradjon. Ezután hajtsuk rá a két szélén üresen maradt tésztát, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel. Arra figyeljünk, hogy NE tekerjük szorosra! A maradék réteslapokkal is így járjunk el.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a megtöltött tekercseket, majd kenjük le olívaolajjal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.
Az áfonyát és a többi hozzávalót tegyük bele egy edénybe, lassú tűzön főzzük kb. 10 percig. Szedjük ki a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük. Ízlés szerint több cukrot is tehetünk bele.
Tálaláskor helyezzük tányérra a ropogósra sült tekercseket, és az áfonyamártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.