A lisztet serpenyőben világosra pirítjuk 5 dkg vajon, majd félretesszük hűlni. A karfiolt szétszedjük rózsáira, megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Megsózzuk majd félpuhára főzzük.
Simára keverjük a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beleszórjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kikenünk vajjal egy hőálló sütőtálat. Beletesszük a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és ráöntjük a sajtmártást. Rászórjuk a zsemlemorzsát, a tetejére kockázzuk a maradék vajat. Kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőbenpirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.