Elkészítés: Az avokádót éles késsel hosszában félbevágjuk, a két oldalt ellentétesen elcsavarjuk, szétnyitjuk, kiszedjük a magját, és vékonyan meghámozzuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne feketedjen meg. A lazacfilét vékony szeletekre vágjuk. 1 citromot 2-3 mm vastag karikákra szeletelünk.
A meghámozott avokádót hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal összeforgatjuk és forró grillen vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
A lazacszeletkéket sóval, fehérborssal ízesítjük, meglocsoljuk kevés friss citromlével, kevés olajjal összeforgatjuk, és szintén a forró grillen vagy roston sütő serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Az előkészített citromszeleteket is meggrillezzük.
Tálaláskor a színes salátakeveréket tányérra halmozzuk, körberakjuk a grillezett lazacszeletkékkel, avokádódarabokkal és citromszeletekkel, meglocsoljuk frissen csavart citromlével, az extra szűz olívaolajjal. Friss pékárut vagy kenyeret kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.