A citromokat megmossuk és a héjukat lereszeljük. A citromhéjat 2,5 dl vízzel és a cukorral együtt egy fazékba öntjük. Addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd levesszük a tűzröl.
Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk még 2,5 dl citromlevet. Az egészet beletöltjük egy műanyag tálba, majd a mélyhűtőbe tesszük.
Egy 1 liter vizet felforralunk, beletesszük mindkét vaníliarudat, a cukrot, a mentaleveleket, egy kevés reszelt citromhéjat. Addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, majd levesszük a tűzről.
A sárgabarackot lecsöpögtetjük, és egy tálra tesszük. (A desszertet készíthetjük idénygyümölcsből is; ebben az esetben megmossuk és félbevágjuk.)
A szirupot ráöntjük, a tálat letakarjuk, a hűtőbe tesszük, és körülbelül 30 percig hűlni hagyjuk.
A hűtőből kivéve tányérokra helyezzük, 1-1 gombóc citromfagylaltot teszünk rá, végül mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.