A barack húsát aprítsuk fel. Tegyük lábosba, locsoljuk meg a vaníliaaromával, a pálinkával, és kis lángon kezdjük főzni. Ha félig megpuhult, adjuk hozzá az aszalt barackot, főzzük együtt néhány percig, majd tegyük félre.
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót. Lábosban, kis lángon karamellizáljuk a cukor felét. Adjuk hozzá a többi cukrot, és pirítsuk tovább. Amikor már borostyánszínű, és az összes cukor feloldódott, keverjük hozzá a glükózszirupot. Akkor jó, ha sűrűn folyó állagú, homogén. Forgassunk bele 15 dkg diót, és simítsuk kivajazott tepsibe.
Ha kihűlt, törjük darabokra, és aprítógéppel daráljuk sűrű masszává. Kis adagokban adjuk hozzá a barackos-alkoholos keveréket, és keverjük tovább, míg kenhető állagú, sűrű masszát nem kapunk. Végül keverjük hozzá a maradék diót is, és töltsük befőttesüvegekbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.