Kettévágjuk a megtisztított barackokat. Ha vastag a héjuk, lehúzzuk róluk. 1-1 felet teszünk 4 db tányérra, a maradékot kockákra vágjuk.
A zselatint 3 dl vízbe keverjük, és hagyjuk állni 5 percig. Ezután hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt, 2-2 ek-nyit a tányérokra öntünk belőle, és a hűtőbe tesszük őket. A maradék zselatint félretesszük.
Kikeverjük a tojássárgájákat 4 ek lekvárral és a félretett zselatinnal. Vízgőz fölött besűrítjük néhány perc alatt, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott sárgabarackot, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Kibélelünk 4 db szuflétálkát folpakkal, és beletöltjük a tejszínes krémet. Ezután hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
Ha megdermedt, pár pillanatra forró vízbe mártjuk a formákat, majd a zselével és barackkal díszített tányérokra borítjuk. Kikeverjük a megmaradt lekvárt a barackpálinkával, és a puding mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.