A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukorral alaposan kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját egy kevés habbal fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot is. Végül az átszitált lisztet is hozzáadjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kész masszát egy vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Közben a krémhez a tejszínhabot egy robotgép táljába öntjük, közepes fokozaton elkezdjük felverni a habot, és fokozatosan hozzáadagoljuk a zselatin fix-t. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a citrom levét, a narancs reszelt héját, a vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot.
Az elkészült és kihűlt piskótalapot kivesszük a formából, a karikát megtisztíjuk, és visszailletszjük a piskótát. Ízlés szerint rárakjuk a gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is a tetejére kanalazzuk. Pár órára hűtőbe tesszük és jól behűtjük. Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy citromfűvel.
Megjegyzés
Ideális édesség lehet a meleg, nyári napokon, hiszen könnyű, hűsítő és nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.