A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk a sárgájukat habosra keverjük a cukor háromnegyedével, a vajjal, a vaníliával, majd hozzáadjuk a baracklekvárt és a mascarpone krémsajtot és a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor maradékával és laza mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához. A legvégén pedig, beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.
Tapadásmentes serpenyőben, hagyományos módon kisebb palacsintákat sütünk a masszából. Tálaláskor meghintjük porcukorral, mellé hígabb baracklekvárt kínálunk.
Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert. Ha épp nincs sárgabarack szezon, használjunk hozzá aszalt sárgabarackot, amit felhasználás előtt fél órával, áztassunk egy kis rumba. Így még gazdagabbá tehetjük az ízét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.