A gondos tisztítás után a káposztafejeket szeletelőgépen vékonyan felszeleteljük. A gyalult káposztát savanyúságos vödörbe vagy műanyag hordóba rétegezzük. Minden réteget egyenletesen sózzuk, fűszerezzük.
A kora őszi káposztához adjunk 25 dkg sót, ha hűvösödik az idő, elég 20 dkg. Helyezhetünk közé egész fej káposztát, melynek a torzsáját kifúrjuk, a lyukat pedig teletömjük sóval. Az egész fejeket szeletelt káposztával fedjük, soronként tapossuk, illetve tömörítjük. Ennek célja a levegő kiszorítása. Ezt addig kell végezni, amíg a lé el nem lepi a káposztát.
A teli edényt legtöbbször fa fedővel takarjuk, és vízzel töltött műanyag kannával súlyozzuk. A súly a káposzta súlyának körülbelül 20%-a. Az első időszakban 15–20 Celsius-fokon erjed. Ilyenkor intenzív habosodás jön létre. Ezt el kell távolítani.
A második időszakban csendes erjedés jön létre, ilyenkor is gondosan kell tisztítani. 18–20 nap múlva fogyasztható a kész savanyú káposzta. Fontos, hogy a káposzta őszi, savanyítási fajta legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.