Melegítsd elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat). Tegyél fel erős lángra egy 30 cm átmérőjű, sütőálló, tapadásmentes serpenyőt, mellé pedig egy kisebb tapadásmentes edényt közepes lángra. Önts 1 evőkanál olívaolajat a nagyobbik edénybe.
Tisztítsd meg és aprítsd durvára a hagymát, majd tedd azt is a nagyobbik edénybe. Aprítsd fel nagyobb darabokra a combok kétharmadát, a többit pedig vágd apróra, és tedd a hagymás edénybe. Pirítsd 6 percig, hogy aranybarna legyen, közben időnként keverd meg.
Ezalatt tedd a gombát a másik, száraz serpenyőbe, a nagyobbakat tördeld kisebb darabokra. Hagyd pirulni 4 percig, majd öntsd át a csirkés edénybe, és tépkedd hozzá a kakukkfű leveleinek felét.
Vedd le az edényt a tűzről, adj hozzá egy csipetnyi tengeri sót és fekete borsot, majd keverj bele 1 evőkanál vörösborecetet és 150 ml vizet.
Gyors mozdulatokkal nyújtsd ki a tésztát akkorára, hogy 2 cm-rel nagyobb legyen, mint az edény, fektesd a csirketöltelék fölé, és fakanállal nyomkodd le körben a széleknél. Felületesen karcold meg a tészta tetejét keresztben-kasul, és kend meg 1 kávéskanál olívaolajjal. Tűzd a maradék kakukkfűszálakat a pite közepébe.
Süsd a sütő alsó rácsán 15 percig, vagy amíg aranybarna lesz, és szépen megemelkedik. Egyszerű!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.