A roston sült csirke pácához az olívaolajat egy tálban összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és csilivel. Fél citrom héját belereszeljük, és 1 evőkanálnyi citromlevet is facsarunk bele, majd hozzáadjuk a római köményt, a szerecsendiót, a frissen őrölt borsot. Fontos, hogy a pácot ne sózzuk! A combfiléket jól átforgatjuk a páccal, folpackkal lefedjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
Amíg a csirke pácolódik, elkészítjük a padlizsánt. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk és 1x1 centis kockákra vágjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a padlizsánkockákat elterítjük rajta. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, és az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült, félretesszük.
A joghurtos öntethez a gerezd fokhagymát és fél citrom héját tálba reszeljük. A citrom levét is belefacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, a joghurtot belekeverjük. A petrezselymet és mentát összeaprítjuk, és a joghurtos öntethez keverjük.
A csirkecombok sütéséhez egy tapadásmentes serpenyőt melegítünk (használhatunk tárcsa- vagy faszenes grillt is). A forró serpenyőbe helyezzük a bepácolt combfiléket. Sütés közben időnként megfordítva sózzuk és mindkét oldalukat kb. 8-10 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, és pár pecig állni hagyjuk.
Amíg a csirke pihen, a joghurtos padlizsánsalátát tányérra halmozzuk, erre helyezzük a sült csirkecombokat. Friss zöldfűszerekkel és a csirke kisült szaftjával tálaljuk.
NÉZD MEG Videón, hogyan készül a roston sült csirkecomb joghurtos padlizsánsalátával
Megjegyzés
Németh Ádám csodásan finom receptjét érdemes elkészíteni a nyári grillezéskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.