Elkészítés: Felbontjuk egy üveg olaszrizlinget, és készítünk magunknak egy laza fröccsöt. Keresünk egy szép nagy fazekat, megmossuk a tüdőt, és sóval, szemes borssal, babérlevéllel és fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük (az edény tényleg nagy legyen, mivel a tüdő jó gyerek, így hát a mondókának megfelelően viselkedik).
Ha megfőtt, kihűtjük, és pörkölt méretű kockákra vágjuk. Ha már bent vagyunk az aprításban, ám karikázzuk fel a paprikát, szeljük fel a gombát, kockázzuk a paradicsomot, és a végén aprítsuk finomra a vöröshagymát és a snidlinget.
Vegyük elő kedvenc magasfalú serpenyőnket, olvasszunk benne egy evőkanálnyi zsírt, fonnyasszuk meg rajta a vöröshagymát, majd pároljuk át a gombát, és a zöldpaprikát. Adjuk hozzá a tüdőt, öntsük le fehérborral és citromlével, rotyogtassuk jól össze, majd dobjuk rá a paradicsomot. Pirítsuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk, és azon melegében tegyük fel az asztalra.
Szentkirályi kenyér, és torkunk kedve szerint jóképű világos sör vagy nemes olaszrizling illik mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.