Elkészítés: Rózsákra szedjük a karfiolt, és sós vízben - néhány csepp citromlé hozzáadásával - megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára.
Közben a muffinformába belerakjuk a papírokat, olajos kézzel megkenegetjük a papírokat, és mindegyik aljába teszünk egy kis vajat. Leszűrjük a karfiolt, elosztjuk a muffinformákba, rárakjuk a darabokra vágott sonkát, a felaprított petrezselyemzöldet és az apró kockára vágott paprikát.
Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát (egy kis zsemlemorzsát félreteszünk), ízlés szerint sózzuk, és jól összekeverjük a masszát, majd ráöntjük a karfiolra.
Forró sütőbe tesszük, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. A félretett zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt sajttal és egy csipetnyi pirospaprikával, rászórjuk a muffinokra, és visszatesszük a sütőbe. Addig hagyjuk, míg szépen rásül a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.