A sonkát kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott sonkát, megszórjuk egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és kevergetve pár percig sütjük, majd kihűtjük. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt, és alaposan összekeverjük. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.)
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, hozzáadjuk a sonkás-sajtos keverékhez, majd forgassuk, keverjük össze.
Egy jénaitálat (vagy tepsit) kikenünk a maradék vajjal, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Ezután megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A maradék húsvéti sonka felhasználásának ez egyik legfinomabb módja...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.