A csirkét kívül-belül megmossuk, majd szárazra töröljük. Enyhén bedörzsöljük olajjal és a fűszerkeverékkel kívül és belül, majd félretesszük. A grillezőt magas hőfokozatra előmelegítjük.
A sör felét kiöntjük, és a sörösdobozt egy rozsdamentes acélból készült csirkesütő állvány közepébe állítjuk. Ezután a csirkét a sörösdobozra húzzuk úgy, hogy az a hasüregbe kerüljön.
A gázégőt az egyik oldalon lekapcsoljuk, a másik oldalon közepes hőfokra állítjuk. A csirkesütő tartozékot arra az oldalra állítjuk, ahol kikapcsoltuk a gázégőt, így közvetett sütési módszerrel készül az étel. Megvizsgáljuk, hogy csirkesütő megfelelően stabil-e, majd lezárjuk a fedelet.
Ezután a csirkét közepes hőfokon kb. 75 percig sütjük.Óvatosan kivesszük a grillezőből, és 10 percig a csirkesütő állványon hagyjuk, mielőtt levesszük a dobozról. Szétbontjuk a csirkét, ésazonnal tálaljuk.
Megjegyzés
A gőzölgő sör nem hagyja kiszáradni húst, míg a magas hőmérséklet ropogósra süti a bőrt, így az eredmény minden egyes alkalommal egy tökéletes szárnyas étel. Hasznos tipp: győződjünk meg arról, hogy a csirke stabilan áll, mielőtt lezárjuk a fedelet! Egyébként a csirke elbillenhet és kiborulhat a sör. Amikor kivesszük az elkészült csirkét a grillezőből, használjunk edényfogó kesztyűt és ügyeljünk arra, hogy ne boruljon ki a sörösdoboz tartalma, mivel az nagyon forró. Hagyjuk a csirkét 10 percig pihenni, mielőtt eltávolítjuk a sörösdobozt.
Vagy adig sütjük, amíg a belső hőfok el nem éri a mellrészben a 77 fokot, a comb legvastagabb részében pedig a 83 fokot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.