A brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
A főzővízbe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát, akkor szép zöld marad a brokkoli!
A bacont apróra vágjuk, majd kevergetve világos színűre sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból és lehűtjük.
A tojást az olajjal felverjük, majd hozzá keverjük a tejszínt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a reszelt füstölt sajt több mint a felével, és a kihűtött, elősütött baconnel.
Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejszínes keveréket, fakanállal összekeverjük. Végül hozzá adjuk az alaposan lecsepegtetett brokkolit. Óvatosan összeforgatjuk.
A muffin sütőt kibéleljük papír vagy szilikon kapszlival, majd bele kanalazzuk a brokkolis masszát.
Ezután a maradék reszelt sajttal megszórjuk ízlés szerint.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.