A fás végek eltávolítása után meghámozott spárgát forrásban levő sós vízben előfőzzük 3 percig, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Rövid hűtés után a spárgacsúcsokat levágjuk és hosszában félbehasítjuk, a sípokat pedig apróra kockázzuk.
A puha vajat habosra keverjük a tojásokkal, majd beledolgozzuk a tejfölt. A felkockázott bacont serpenyőben lassan kiolvasztjuk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Közben a kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1 tk sóval és 10 dkg reszelt parmezánnal. Kis adagokban a tojásos masszába forgatjuk, és belekeverjük a felkockázott spárgát, valamint a bacont.
Papírkapszlikkal kibéleljük egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit, és belekanalazzuk a masszát. A spárgacsúcsokkal díszítjük, meghintjük parmezánnal, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 30 percig. A kész muffinokat kiszedjük és hűlni hagyjuk. Közben a tepsi kb. 8 mélyedését ismét kibéleljük. Az első adaghoz hasonlóan elosztjuk bennük a maradék masszát, spárgacsúcsot és parmezánt, majd ugyanúgy megsütjük. Langyosan kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.