Elkészítés: Ha fagyasztott spenótunk van, akkor kiolvasztjuk és alaposan kinyomkodjuk a levét. Ha friss, akkor alaposan átmossuk, vastagabb szárát levágjuk, felaprítjuk. Hozzákeverjük a túrót, sózzuk, szerecsendióval és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával fűszerezzük, 2 tojással pedig sűrű masszát készítünk.
A sűrített paradicsomokat ugyanannyi vízzel összeforraljuk, fokhagymával, sóval és zöldfűszerekkel fűszerezzük.
A spenótos masszát a cannellonikba kanalazzuk, a tésztákat egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. Aláöntünk egy kevés vizet, egyenletesen bekenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal.
170 fokon először fólia alatt sütjük 20 percig, majd fedetlenül további 10 percig. Frissen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.