A brokkolit rózsáira szedjük, a krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. Mindkettőt feltessszük sós vízben főni. A gombát felszeleteljük, a hagymát és fokhagymát felvágjuk, a káposztát felszeleteljük.
Egy serpenyőben a köménymagot megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, megszórjuk cukorral, és karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát is, megsózzuk, megborsozzuk, és rálocsoljuk az ecetet és a bort, és megdinszteljük.
A megmosott és szárazra törölt kacsamellet megsózzuk, megborsozzuk, és egy serpenyőben kacsazsíron előbb bőrével lefelé, majd megfordítva megsütjük bő 20 perc alatt. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.
A zsírban a gombát a hagymával és a fokhagymával együtt megdinszteljük. Megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A krumplit a kacsazsíron kicsit megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Tálaláskor a tányérra teszünk 3 szelet húst, megszórjuk pirospaprikával és körberakjuk a körettel. Tartármártással és vörösborral fogyasztjuk.
Megjegyzés
Bár egy kicsit macerás az étel, de megéri elkészíteni, mert finom a végeredmény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.