A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk a füstös paprikát, a kakukkfű felét, valamint 2 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük.
A karfiolt megtisztítjuk, leveleit levágjuk, majd a tetejét kereszt alakban késsel bemetsszük. Bedörzsöljük a füstös paprikás eleggyel, egy tepsibe helyezzük, majd ráfolyatjuk a sherryt és a citromlevet.
1 óra 10 percre sütőbe tesszük. Ha letelt, kivesszük, a felvágott koktélparadicsomot a tepsibe szórjuk, meghintjük a maradék 1/2 teáskanál kakukkfűvel, megsózzuk, borsozzuk, majd tíz percre visszatesszük a karfiollal együtt.
Közben a mandulát egy serpenyőben lepirítjuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzáadjuk a petrezselymet és az olívaolajat. Ezzel tálaljuk a kész karfiolt és paradicsomot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.