Az oldalast megmossuk, és picit megsózzuk, majd jó alaposan bedörzsöljük a flekken fűszerkeverékkel.
Kicsit kiolajozunk egy jénait, ráfektetjük a húsdarabokat, mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat, és felöntjük egy nagyobb pohár vízzel. Alufóliával lefedjük, és 200-210 fokon nagyjából 1 órán át sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, és a húsok mellé szórjuk a burgonyafűszerrel és sóval megszórt burgonyahasábokat. Együtt további 1 órán át sütjük a burgonyás oldalast 180 fokon.
15 percenként megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon. Ha a szaft nagyon elpárologna, még egy kis vizet önthetünk alá. (Nem kell persze nagyon sokat aláönteni!)
A sütési idő végén pirosra sül a hús és ropogós-szaftosra a burgonya. Mindenféle savanyúság, de friss paradicsomsaláta is remekül illik hozzá.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.