Előkészítés: Megmossuk, leforrázzuk a paradicsomokat, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk, karikára vágjuk. A halat megmossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és négy percig pirítjuk benne a hagymát. Sóval, borssal fűszerezzük. Elkészítjük a fűszermártást: tálba 1 pohár olívaolajat öntünk, alaposan összekeverjük a majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Mindegyik tonhal szeletet egyenletesen átitatjuk a fűszermártással, és négyet egy tűzálló tál aljára fektetünk. Megszórjuk a zsemlemorzsa felével, a pirított hagyma felével, a paradicsom felével, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a megmaradt négy tonhal szeletet, ezekre a maradék hagymát, zsemlemorzsát és paradicsomokat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Sóval, borssal megszórjuk a halat, megöntözzük a maradék olajjal, és még egy csipet majoránnával ízesítjük. A sütőben 20 percig sütjük, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki túlságosan a halszeletevőkanál Négy tányérba szedjük, és azonnal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 695 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.