Előkészítés: Megmossuk, leforrázzuk a paradicsomokat, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk, karikára vágjuk. A halat megmossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és négy percig pirítjuk benne a hagymát. Sóval, borssal fűszerezzük. Elkészítjük a fűszermártást: tálba 1 pohár olívaolajat öntünk, alaposan összekeverjük a majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Mindegyik tonhal szeletet egyenletesen átitatjuk a fűszermártással, és négyet egy tűzálló tál aljára fektetünk. Megszórjuk a zsemlemorzsa felével, a pirított hagyma felével, a paradicsom felével, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a megmaradt négy tonhal szeletet, ezekre a maradék hagymát, zsemlemorzsát és paradicsomokat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Sóval, borssal megszórjuk a halat, megöntözzük a maradék olajjal, és még egy csipet majoránnával ízesítjük. A sütőben 20 percig sütjük, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki túlságosan a halszeletevőkanál Négy tányérba szedjük, és azonnal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 695 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.