Elkészítés: A rizst alaposan lemosom, majd kétszeres mennyiségű vízben, cukorral és sóval, lefedve, kis lángon puhára főzöm. Ezután hozzákeverem a rizsecetet, és óvatosan forgatva lehűtöm, majd lefedem az elkészült, már ragacsos rizst.
A többi hozzávalót is előkészítem: a paprikát és az avokádót vékony csíkokra vágom, a surimit is elfelezem hosszában, a lilahagymát vékonyra szeletelem.
A nori lapot a fényesebb felével lefelé bambusz tekerőre rakom, amit én előtte egy nylon zacskóba szoktam bebugyolálni. Erre először egy nagyobb maréknyi rizst nyomkodok szét a nori lap 2/3 részéig, a végére mindig teszek pár szem rizst, hogy jobban összetapadjon.
Ezután belerakom a hagymát, a paprikát, a rákcsíkot és az avokádót. Feltekerem (de nem kell agyon nyomni), majd az elkészült tekercset tálcára teszem. Amikor elkészültem mindegyikkel, akkor egy nagyon éles késsel először félbevágom, majd egymás fölé helyezem, és ezután még 3 egyenlő részre osztom a sushi tekercseket (persze ha vendégek jönnek, akkor a két végét is levágom, hogy szebb legyen).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.