Előkészítés: A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A burgonyát meghámozzuk, és kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk. Hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A répát és a pórét megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, szintén karikákra vágjuk. A halat falatnyi darabokra vagdaljuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál vajat, és megpároljuk benne a hagymakarikákat. A római tálat 2 evőkanál vajjal kikenjük. Belerétegezzük a burgonyát, a répát, a pórét, a párolt hagymát és a halat. A legfelső réteg burgonya legyen. A rétegeket nagyon kevés sóval megszórjuk. A zsemlemorzsát a burgonyára szórjuk, és apró darabokban rávagdossuk a maradék vajat. Végül ráöntjük a tejfölt. A római tálat lezárjuk, betesszük a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), és kb. 50-55 percig sütjük a halat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.