Elkészítés:
1. Két evőkanál olajon pirítsuk meg a hagyma felét, adjuk hozzá a megtisztított és kockára vágott paprikát, és közepes tűzön pároljuk 3 percig. Adjuk hozzá a felszeletelt szardellát és a zöldséglevest, főzzük további 3 percig, majd adjuk hozzá a felvágott paradicsomot, és vegyük le a tűzről.
2. Pirítsuk meg a maradék hagymát 2 kanál olajon, és adjuk hozzá az apróra vágott koktélparadicsomot, sót, borsot, kakukkfüvet és cukrot, majd főzzük 5 percig.
3. Turmixgépben pépesítsük a paradicsomszószt, és szűrőkanál segítségével szűrjük le, hogy homogén krémet kapjunk.
4. Főzzük „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára) a Barilla Fusilli tésztát bő, sós vízben, majd miután leszűrtük, adjuk hozzá a paprikaszószt, a friss paradicsomot és a szardellát.
5. Tálaljuk a tésztát paradicsomszósz-ágyon, és a tetejére tegyünk egy kakukkfű ágacskát.
A Barilla Chef tippje:
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, olajban futtassunk meg egy kis friss kakukkfüvet, majd tálalás előtt adjuk a tésztához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.