- A keverőtálba szórt lisztet, sót, cukrot és apróra kockázott vajat ujjainkkal borsónyi morzsákká dolgozzuk, majd 8 cl jéghideg vizet hozzáadva gyorsan simára gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük kb. 45 percig.
- Közben a sütőt alsó-felső fűtéssel előmelegítjük 220 fokra. A töltelékhez az átválogatott, megmosott és leszárított szedret összeforgatjuk a narancshéjjal, a liszttel és a cukorral, majd állni hagyjuk.
- A tésztát egy ív enyhén belisztezett sütőpapíron nem túl vékony, kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Nem baj, ha nem szabályos kör alakú! A közepére halmozott gyümölcsöt a szélek felé eloszlatjuk úgy, hogy körben legalább egy 3 cm-es sáv szabadon maradjon. Ezt beráncolva ráhajtjuk a töltelékre, és finoman összenyomkodjuk.
- A pitét a papírral együtt ügyesen átemeljük egy sütőlemezre vagy tepsibe. A tésztát megkenjük az elkevert tojással és megszórjuk a barna cukorral, majd az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük 20-30 perc alatt.
Tudj meg mindent a galette-ről >>>
Galette receptek >>>