A tésztához egy tálba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk 1 tk kristálycukrot, 1 ek lisztet és egy kevés langyos tejet. Simára keverjük és meleg helyen hagyjuk felfutni.
A maradék kristálycukrot, a lisztet és a tejet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a langyos vajat. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, és sima, ruganyos tésztává dolgozzuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjul és kb. 40 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
Közben a morzsatésztához elmorzsoljuk a vajat a cukorral, a liszttel és a dióval.
A meg kelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Elrendezzük rajta a leöblített és lecsepegtetett szedret, majd elosszuk a tetején a morzsa tésztát. A süteményt 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.