Az olajat összekeverjük a pirospaprikával és néhány nagy csipet sóval. A csirkemellfilét megmossuk, szárazra töröljük, és falatnyi darabokra vágjuk. Ezután összeforgatjuk a fűszeres olajjal, és a hűtőbe tesszük 60 percre.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd a meghámozott lila hagymával együtt nagyobb darabokra vágjuk.
A hús-, a paprika- és a lilahagyma-darabokat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a nyársakat, végülmindetmeglocsoljuk a citrom kifacsart levével, és megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel.
Megjegyzés
Kicsi falatkák, mégis laktató fogás, amit után az ember azt érzi, hogy "rendes", azaz tartalmas ételt evett. Köretnek bármi passzol hozzá: ehetünk hozzá salátát, de akár rizst vagy krumplit is, attól függően, hogy ki mennyire éhes a nagy melegben. A legjobb rablóhús egyébként az, amikor a krumplit is a nyárson sütjük, így már csak egy jó kis tzaziki szükséges hozzá és máris kész a legfinomabb és legegyszerűbb nyári ebéd.
Ha van kedvetek, próbálkozzatok hús nélküli verzióval, esetleg valamilyen gyümölcs-sajt kombinációt is kipróbálhattok, például a barack-bacon-grill sajt hármast, ami mennyei.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.