A tálba morzsolt élesztőt habverővel elkeverjük a cukorral, a szoba-hőmérsékletű tejjel és 1 ek liszttel. Folpakkal letakarjuk, és meleg helyen állni hagyjuk 15 percig.
A lisztet nagy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a felfutott élesztőt, majd robotgép dagasztószárával összedolgozzuk kb. 5 perc alatt.
A kiválasztott szín eléréséhez a hozzávalóknál megadott tintát, illetve a vízben feloldott egyéb adalékokat az alaptésztához adjuk, és keveréssel egyenletesen eloszlatjuk.
A feldarabolt vajat a színezett masszába gyúrjuk, majd robotgéppel kb. 5 percig, kézzel kb. 15 percig dagasztjuk, amíg egynemű, ruganyos tésztát kapunk. (Akkor jó, ha nem ragad.) Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 1 órát.
A jócskán megdagadt tésztát lisztezett felületen hengerré formázzuk, és késsel 9 egyforma részre vágjuk. Mindet gombóccá gömbölyítjük, majd a munkalapon a tenyerünk alatt az óramutató járásával ellentétes irányban görgetjük, amíg a felülete teljesen sima lesz.
A gombócokat sütőpapírral leterített tepsibe ültetjük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt zsemléket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal. Végül az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 25 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.