A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az élesztőt nagy tálban elkeverjük 2,3 dl langyos vízzel, az olajjal és a cukorral, majd felfuttatjuk kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a tojást, a sót, valamint a lisztet, és gyorsan simára gyúrjuk.
A tésztát 12 egyforma részre vágjuk, és lisztezett felületen mindet gombóccá gömbölyítjük. Egymástól 8 cm távolságban sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük, és konyharuhával letakarva kelni hagyjuk 10 percig.
A megkelt zsemléket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-12 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.