A langyos tejet összekeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, egy konyharuhával letakarjuk, és pár perc alatt felfuttatjuk.
Egy keverőtálba beletesszük az olajat, az egész tojást, a joghurtot, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, és a többi hozzávalóra szitáljuk, majd robotgéppel, kb. 10 perc alatt megdagasztjuk a tésztát, addig, míg elválik a tál falától, és szép sima lesz.(Természetesen kézzel, vagy kenyérsütőgéppel is megdagaszthatjuk a tésztát.)
A kelesztőtálat vékonyan kikenjük olajjal, majd beletesszük a gömbölyűre megformázott tésztát, és azt is kenjük le vékonyan olajjal. Ezután lefedjük le a tálat, majd langyos helyen, 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, kiborítjuk a tálból, és kézzel kissé ellapogatjuk, majd felvágjuk 8 egyforma cikkre. Ezután egyesével szép gömbölyűre formázzuk, majd egymástól távolabb egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. (Érdemes két tepsire elosztani, mert sütés közben megnőnek.) Ezután enyhén lisztezett kézzel, ellapítjuk, kb. 2 cm vastagságúra a tésztagolyókat, majd letakarjuk egy konyharuhával, és szobahőmérsékleten 30 percig újrakelesztjük.
Közvetlenül sütés előtt lekenjük tojással, majd ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. (Én 180 fokon sütöttem, alsó-felső állásnál, 25 percig.) A sütőből kivéve hideg vízzel lespricceljük, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük.
Megjegyzés
Mivel előző nap húst sütöttem, így a kettévágott zsemlére én egy szelet sajtot, majd a szálaira szedett sült húst, valamint szeletelt paradicsomot és paprikát tettem, majd szendvicsként kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.