A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót, a mézet vagy cukrot, a vajat, végl a száraz élesztőt. Robotgéppel keverjük össze, jól gyúrjuk át, majd konyharuhával letakarva hagyjuk 15 percig pihenni.
Tegyük lisztezett deszkára, és kézzel újra gyúrjuk át.
A tésztát lisztezett deszkán 24 egyforma részre vágjuk, zsemle formára gömbölyítjuk mindet.
Vízzel picit lespricceljük, magokba forgatjuk (fekete és/vagy fehér szezámmag, tökmag). Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, egymástól nagyobb távolságra. Letakarjuk, és langyos helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 240 fokra. A megkelt zsömléket betoljuk a sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük mindet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.