Az alapanyagokból rugalmas tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük (nem kell az élesztőt felfuttatni, sem a vajat megolvasztani).
Ha megkelt a tészta, hat egyforma részre osztjuk, és kis gombócokat formálva belőlük 5-10 percig pihentetjük. Ezután kis rudakat sodrunk belőlük, és megformázzuk a zsemléket (ha szeretnénk, kifliket is formázhatunk).
Éjszakára fóliával vagy zacskóval letakarvaa hűtőbe tesszük, hogy ne száradjon meg a teteje.
Reggel megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal, rozspehellyel vagy azzal, ami van otthon. Hideg sütőbe rakjuk, és 200 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Időhiányos anyukáknak ajánlom, este pikkpakk összedobható, és reggel, mire a gyerekek felébrednek, készen is van a friss, puha zsemle reggelire. Ha van kenyérsütő gépünk, az a legegyszerűbb, ha abba minden hozzávalót beleteszünk és megdagasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.