A laskagombát megtisztítjuk. A gombát nem kell megpucolni, hanem csak levágjuk a keményebb tönkjeit és folyóvízben alaposan leöblítjük. A nagyobb kalapos példányokat félbevághatjuk.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztunk, és rászórjuk a gombát. Meglocsoljuk egy kis fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor levet eresztett a gomba, rányomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, borssal, és a lé nagyrészét elpárologtatjuk.
Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és pirítóssal kínáljuk. Magában is finom, de mindenféle sült vagy párolt tengeri halhoz illik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.