Az élesztőt 3,5 dl langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük. A liszteket elvegyítjük a kovásszal, majd hozzáadjuk a vajat, a sót, a cukrot és a feloldott élesztőt. Simára dagasztjuk, és letakarva, meleg helyen pihentetjük kb. 15 percig.
A tésztát két adagra osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a tengeri sót, a felaprított szárított paradicsomot és az oregánót, a másik adagot a barna cukorral, a felaprított tőzegáfonyával és a feldarabolt mandulával ízesítjük. A pikáns és a sós tésztából 6-6 zsemlét formázunk, majd tapadásmentes sütőlapra vagy tepsibe ültetjük, és további kb. 50 percig kelesztjük.
A megkelt zsemléket vízbe mártott ecsettel óvatosan megnedvesítjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 perc múlva megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, majd további 10-15 perc alatt készre sütjük. Végül rácson hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.