A káposztafejet leöblítjük, és kettévágjuk. A torzsáját kiemeljük, leveleit vékony csíkokra gyaluljuk, majd sóval meghintjük.
A hagymát megpucoljuk, és felvágjuk. A káposztát egy nagyobb edénybe tesszük, és éppen csak annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk a csombor ágait és a paprikát, és mérsékelt lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Az olajat serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felvágott hagymát, egy csipet sóval meghintjük, majd üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és három-négy kavarás után hozzáadjuk a házi paradicsomlevet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztához.
Az egészet együtt főzzük még kb. 10 percig. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, valamint a cukorral vagy az édesítőszerrel édesítjük. Önálló ételként vagy sertéssülttel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.