Lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, élesztőt egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat (a vizet apránként mert a víz mennyisége liszt és zabpehely függő, sűrű nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjunk) majd egy evőkanál segítségével összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 1 órát kelni hagyjuk, míg két-háromszorosára dagad a tészta.
A 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztából két evőkanál segítségével halmokat teszünk a tepsire, köztük helyet hagyva, mert kissé megnőnek. (Én kisebbeket sütök, az azt jelenti, hogy egy jó nagy púpos evőkanállal teszek egy zsemléhez, így 16 darab kicsi zsemlém lesz.)
A tepsit a forró sütőbe helyezzük, majd 200-220 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.