Elkészítés: Dupla alufóliára fektetem a húst, minden oldalon bekenem a páccal, feltekerem, a fólia végeit becsavarom, és 5-6 órát a hűtőben pácolom, de szerintem jobb, ha este bepácoljuk a másnapi felhasználásig.
A főzés előtt a gombát 2-3 órára beáztatom, majd kinyomkodom, levét félreteszem, a gombát felaprítom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom a gombát, kicsit együtt pirítom, felengedem kb. 2 dl áztató lével, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, és lassan párolom kb. fél órát. A tejszínt és a tejfölt a liszttel kikeverem, hozzáadom, összeforralom. A végén petrezselyemmel összeforgatom, ha szükséges, utána ízesítem.
A rizst kevés olajon állandó keveréssel felhevítem, beledinsztelem a vöröshagymát, és felengedem a térfogatához képest kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózom, borsozom, kevés ételízesítőt adok hozzá, takarékon puhára párolom. (Hosszabb a főzési ideje, mint a normál rizsnek.)
A húsról a nagyja pácot (azért maradjon is rajta) papírtörlővel letörlöm, durva sóval minden oldalán megszórom, teflon serpenyőben forró olajon 4-5 perc alatt körbesütöm, és előmelegített 180 fokos sütőbe tolva 25 percig sütöm, közben kétszer saját levével meglocsolom. A sütőből kiveszem, alufóliával + konyharuhával is letakarom, hogy még párolódjon a saját gőzében és pihenjen kb. 10 percig, majd szeletelem és tálalom a rizzsel (melybe a pecsenye sűrű szaftját is belekeverem) és a mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.