Megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, megmossuk a póréhagymát. Felkockázzuk a krumplit, karikázzuk a répát, a póréhagymát, a vargányát és az almapaprikát.
Egy fazékba rakjuk az olívaolajat és a sárgarépát, egy csipet sóval elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a póréhagymát és együtt dinszteljük. Ráhintjük a lisztet, összekavarjuk, majd egy liter hideg vízzel felengedjük.
Amikor felforrt, beletesszük a krumplit, a szárított vargányát, egy zöld tárkonyágat, az almapaprikát és ízlés szerint az ételízesítőt. Addig főzzük, amíg a krumpli majdnem puha nem lesz. Felkockázzuk a tokhalat, és belerakjuk a levesbe.
Egy evőkanálnyi ecetes tárkonyt aprítunk, és beletesszük a levesbe, valamint egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is teszünk bele, majd felforraljuk.
Közben rántást készítünk: a joghurtot csomómentesre kavarjuk a tönkölybúzaliszttel, majd adunk hozzá fokozatosan két merőkanál levest. Végül folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a levesünkhöz. Amikor felforr a leves, lezárjuk a lángot.
Tálaláskor friss tárkonyt, joghurtot vagy tejfölt adunk hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.