Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós-köménymagos vízbe dobom, majd leszűröm, lecsepegtetem. A hagymát, a fokhagymát, a chilit és a petrezselymet aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.
Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprikakrémet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.
Egy tepsit vagy jénait kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bőven sajtot.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.