A tejfölös-sajtos kockához a hideg margarint (nagyobb lyukú reszelőn) a lisztbe reszeljük. A liszthez hozzáadjuk a tejet, amibe már elkevertük az instant élesztőt, majd a tojássárgájával és étolajjal kikevert tejfölt, és végül pedig a sót. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.
Pihentetés után egy lisztezett, sík felületen a tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal és úgy, mint a bejglit szorosan feltekerjük.
Utána a feltekert tésztát kb. 1,5-2cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk és egyforma 4x4 cm-es kockákra felvágjuk. Az őrölt fűszerpaprikával kikevert tejföllel jól megkenjük a tetejét, megszórjuk egy kis
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé rakosgatjuk (de ne nagyon közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek) a pogácsákat. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.