A káposztát leöblítjük, kinyomkodjuk és vágódeszkán felaprítjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Az apró kockákra vágott füstölt húst és a szalonnát hozzáadjuk, és kevergetve együtt pirítjuk tovább. Pirospaprikával meghintjük, a köményt és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, és jól elkeverjük.
A káposztát, a vékony szeletekre vágott répát, a babérlevelet és az őrölt borsot is beletesszük. Jól összeforgatjuk, a vízzel felöntjük és kb. 45 percig főzzük.
A karikákra vágott virslit hozzáadjuk, 3-4 percig főzzük, majoránnával ízesítjük, ha kell, megsózzuk.
A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a forró levesből a sűrűje nékül kb. 1 merőkanálnyit hozzáadunk, majd a leveshez öntjük, hogy kicsit besűrűsödjön. A már felaprított petrezselyemmel és kaporral megszórva, tejföllel díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
A recept Gáspár Bea: Bea konyhája – Családi receptek egyszerűen című szakácskönyvében jelent meg (BOOOK Kiadó Kft., 2022, 5490-, forint) Fotó: Kaszás Gergely, gergelykaszas.hu
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.