A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük 1 csipet sóval és a lime-lével. Ezután előbb cseppenként, majd vékony sugárban csorgatva, állandó keverés mellett beledolgozzuk a kétféle olajat. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva a hűtőbe tesszük.
Egy tálkába 1,3 dl vizet öntünk, és a fagyasztóban lehűtjük kb. 10 perc alatt. Közben a spárgát megmossuk, majd a fás végeket kb. 2 cm magasságban levágjuk, és a sípok alsó harmadát meghámozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, végül a jéghidegre hűlt vízzel csomómentesre keverjük.
Fritőzben vagy lábosban felhevítjük az olajat. A spárgasípokat egymás után áthúzzuk a tempuratésztán, és a forró olajban ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk és megsózzuk.
A majonézt átkeverjük és tetszés szerint zöldfűszerrel díszítjük. A tempurázott spárgát adagonként tányérokra szedjük, és a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.
A japán konyháról és a tempuráról itt olvashatsz: https://www.mindmegette.hu/a-japan-konyha-12429/
Rengeteg spárgás recept: https://www.mindmegette.hu/kereses/sp%C3%A1rga/
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.