A tepertős pogácsa elkészítéséhez 1 dl tejet a cukorral meglangyosítunk, az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk egy kis liszttel és felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tejfölt, a bort, majd a felfuttatott élesztővel és ha kell, még egy kis tejjel rétestészta keménységűre gyúrjuk, jó alaposan kidolgozzuk.
Konyharuhával letakarjuk, és kelesztjük fél óráig. Amikor megkelt, vékonyra kinyújtjuk, és rákenjük a ledarált tepertőt.
Feltekerjük, majd a nyújtófával szétlapítjuk, majd a tekercs két végét egymásra hajtjuk. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, feltekerjük és egymásra hajtjuk. Ezt még kétszer megismétljük, végül kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk rácsosra és kiszaggatjuk.
Tepsibe tesszük, a tetejüket tojássárgájával lekenjük vigyázva, hogy az oldalára ne csorogjon le. Újra pihentetjük még 20 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.