A tepertőkrémbe belekeverjük a borsot és a felhasználásig félretesszük.
Összeállítjuk a pogácsa tésztáját: a langyos tejhez pici cukrot adunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, sót, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, és a tojássárgáját. Elkezdjük összedolgozni a tésztát a tepertőkrémmel.
Egyenletesre keverjük és dagasztjuk kb.5 percig. Hagyjuk szobahőmérsékleten kelni 1 órát, majd fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen.
A hűtőből kivett tésztát 3 részre vágjuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
Lisztezett deszkán kissé kinyújtjuk a tésztákat, egymásra tesszük, majd így folytatjuk a nyújtást kb. 2-2,5 cm vastagra.
Éles késsel fél cm mélyen és fél cm szélesen bevagdossuk a tészta felületét, majd felvert tojással egyenletesen lekenjük.
Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (minden kiszúrás előtt lisztezzük a forma szélét).
A pogácsákat sütőpapírral borított tepsire tesszük, majd hagyjuk még melegebb helyen kelni 1 órán át, majd 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 20 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.